Интересни факти

Тук може да прочетете интересни факти за нашите услуги.

Микроблейдинг Банско

За микроблейдинга

Всичко което трябва да знаем, преди да си направим Микроблейдинг. Веждите са може би най- важната черта на лицето. Красивите вежди извайват рамката на лицето ви, и насочват цялото внимание точно там, където го искате- към очите ви! Истината е, че веждите не са създадени еднакво. Някои вежди изискват малко усилия, за да изглеждат перфектно, докато други се нуждаят от помощта на малко чудо, за да достигнат подходящата форма. Въпреки, че естествените перфектно оформени вежди са рядкост, Микроблейдингът позволява всяка една вежда да бъде трансформирана, така че тя да достигне гъст и плътен вид, който изглежда абсолютно натурално.

От къде произлиза Микроблейдингът?

Микроблейдингът, още познат като 3D вежди, е известен в бюти-средите от години, но много хора все още не познават същността на метода. Тази революционна процедура е сравнително нова у нас, но съществува в някои части на Азия и Европа от около 25 години. Микроблейдингът на вежди набира все повече популярност, и въпреки че при нас идва със закъснение, това е добра новина, тъй като техниката значително се е усъвършенствала, откакто е била практикувана за първи път. Микроблейдингът е татуировка, но процесът е много по различен, отколкото си го представяте!

Микроблейдинг Банско

Какво точно се случва по време на Микроблейдинг? В основата на процеса е използването на ръчен инструмент с девет или повече малки иглички за създаване на повърхностни ивици от сечения по кожата, след което оставяме пигмента да проникне добре в дермата. Микроблейдинга трае от една до три години, в зависимост от способността на кожата ви да задържи пигмента.

Каква е разликата между Перманентен грим и Микроблейдинг? Това е въпрос номер едно, който си задава всяка дама. Процедурата звучи като тази при татуировка, защото е точно това. По- конкретно, Микроблейдингът е семи-перманентна татуировка на веждите. Обаче микроблендираните вежди нямат нищо общо с перманентните вежди или грим, които изглеждат така, сякаш са нарисувани с помощта на острие, и с течение на времето избледняват в неестествени нюанси на синьо, сиво и дори лилаво.

Разликата между перманентен грим и микроблейдинг:

Съществуват две огромни разлики, които правят микроблейдинга на вежди да изглежда напълно естествено, в сравнение с някои от резултатите, които са известни след трайните козметични продукти.
На първо място е пигментът използван за процедурата, който е на базата на железен оксид. Железният оксид е популярна съставка в декоративната козметика, като Фон дьо тен, руж, червило и сенки за очи. Основата от железен оксид, позволява на цвета да избледнее с течение на времето, и в крайна сметка да изчезне напълно, за разлика от мастилата, използвани при перманентния грим.
Второ, пигментът, използван за “Микроблейдинг” не се имплантира в кожата толкова дълбоко в сравнение с дълбочината при нанасяне на перманентните козметични процедури. Правилната дълбочина на цвета, която трябва да се достигне по време на процедурата, е горният слой на дермата. Ако микро- иглите не достигнат достатъчно дълбоко, задържането на цвета ще е краткотрайно. Ако пък уреда навлезе твърде надълбоко в кожата, това ще причини белези и когато веждите заздравеят, ивиците ще изглеждат размазани, вместо фини и живи.
Пигментът, имплантиран на правилната дълбочина, комбиниран с основа от железен оксид, е това, което дава удивителният резултат от Микроблейдингът, а именно натурално-изглеждащи до съвършенство вежди. Семи- перманентните качества на пигмента предотвратяват избледняването му в неестествени нюанси, които са толкова често срещани при перманентните козметични процедури.

Дайте си екстра време за процедурата, за да сте уверена че ще постигнете най-добрите резултати!
Типичната процедура трае около два часа, но истинския Микроблейдинг се осъществява в последните 15 до 30 минути. Преди да започне същинската част с иглите, първо се начертават контурите, след което времето протича в разговори, за да се уточни желаната от клиента форма и гъстота. Взимането на мерки и усъвършенстването на вида на веждите, може да отнеме до един час! Следващата стъпка е поставянето на обезболяващия крем, който трябва да престои не по-малко от 30 минути, ако желаете гладка и безболезнена процедура.
Не е желателно да сте консумирали алкохол, седмица преди процедурата, тъй като той може да повлияе отрицателно на вашите резултати. Консумирането на алкохол непосредствено преди манипулацията кара кожата ви да кърви повече, което води до неуспешното проникване на пигмента в нея.
За най-добри резултати, грижата и вниманието след процедурата е ключова!

Грижа след процедрура микроблейдинг:

Първите няколко дни са най-важни за възтановяването след миркоблейдинга, защото разрезите са все още отворени. Докато не започнат да заздравяват, трябва да не излагате веждите си на силно слънце, и да не ги мокрите обилно с вода.Формата и цветът на веждите могат да бъдат адаптирани, за да отговарят на съвременните модни течения за кожа, вежди и коса.

Микроблейдинг Банско
Микроблейдинг Банско
Микроблейдинг Банско